Folkemøtedeltakerne i Vanvikan mandag kveld var ikke i tvil om hvilken kommune Leksvik bør slå seg sammen med. Det er Rissa.

Flere alternativer

Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik la fram seks forskjellige alternativer til fremtidige samarbeidspartnere for Leksvik når ny kommunestruktur skal spikres i Norge. Alternativene er etter rådmannens mening Leksvik som egen kommune, Leksvik som en del av Trondheimsregionen, hele Fosen som en kommune, Stor-Steinkjer, Leksvik og Inderøy eller Leksvik og Rissa som en fremtidig kommune.

Etter gruppearbeid, hvor ett av spørsmålene som skulle besvares gikk på hva som er viktigst ved valg av fremtidig kommunestruktur, var ingen av gruppene i tvil om hvem Leksvik bør slå seg sammen med.

- Det er Rissa, enkelt og udramatisk, sa Ragnar Lyng.

- Vi ser ikke noen annen løsning enn Rissa, svarte en annen gruppe.

Er ønsket av Rissa

Det eksiterende samarbeidet med Rissa, felles arbeidsmarked med Rissa og tilknytningen til Trondheim er argumenter som taler for en sammenslåing med sørtrønderkommunen. Viktig er det også at Rissa har sagt Leksvik er en ønsket samarbeidspartner.

Flere mente at hele Fosen som en kommune er det nest beste alternativet.

Fosen som nummer to

- Vi mener Rissa er det beste alternativet. Fosen som en kommune er et alternativ, men foreløpig er ikke den løsningen moden, sa Jon Tviberg.

Flere tvilte på om viljen til å opprette Fosen kommune er like sterkt til stede over alt på Fosen. Det som skjedde da Ørland og Bjugn gjorde et forsøk på å slå seg sammen har sådd en tvil i leksværingene om dette er mulig.