Næringslivet i Rissa, Lorif, Rissa Utvikling og Rissa videregående skole har i flere år møttes til frokostmøte noen ganger i året for å diskutere ulike ting.

Storsatsing på Servi

Fredag ble det første møtet i 2015 holdt og denne gangen var det Servi Cylinderservice som var vertskap.

Daglig leder Håvard Fjeldvær fortalte litt om historikken til Servi, de nye eierne som kom inn for et par år siden og ikke minst den storstilte utbyggingen med en kostnad på 70 millioner kroner som gjøres.

Servi har i dag 94 ansatte og vil nok øke staben noe de nærmeste årene.

Kommunereformen

Kristoffer Fjeldvær er prosjektleder for kommunereformen i Rissa og snakket litt om det. Hvordan vil en kommunesammenslåing virke inn på næringslivet?

Det ble ikke tid til mange innspill, men ordfører Ove Vollan (H) påpekte at det for Rissa er viktig at Leksvik kommer med et retningsvalg. Rissa har allerede sagt at første prioritet er en sammenslåing med Leksvik, andre prioritet er én Fosenkommune.

Sammenslåing

- Halvparten av vår omsetning går til Rissa, sa Arve Storsve i Vamec som mente at for dem ville det vært enklere om Rissa og Leksvik var en kommune.

- For meg er ikke poenget å bli større enn nødvendig. Jeg tror vi får lov til å være 10.000 innbyggere av dagens regjering, sa ordfører Einar Strøm (Sp), som også pekte på at det er kraftig fokus fra enkelte for å krysse fjorden mye lenger ut enn det som er formålstjenlig for Rissa og Leksvik.

- Vi blir store nok sammen med Rissa, vi har lite å slåss om, og jeg mener vi blir en kompetent enhet, sa Strøm som også påpekte at Rissa og Leksvik hadde vært i en sammenslåingsprosess nå, uavhengig av signalene fra Oslo.

«Brua hass Olbert»

- «Brua hass Olbert» blir viktig. Det er mange som er opptatt av kommunikasjon, mente Erling Fjeldahl og siktet da til planene om bru over Trondheimsfjorden.

- Når vi fram med «Brua hass Olbert» med tre, to eller en Fosenkommune, ville Harald S. Jensen fra Fosen Regionråd ha de frammøtte til å tenke over.

- Jeg tror den brua vil være avgjørende for hva som skjer i Fosen i framtiden, så, hvordan får vi den til å bli en realitet, avsluttet Harald S. Jensen.