- Motorsportsenteret er ikke lagt på is, men vi er ikke kommet i gang med forprosjektet ennå. Det har skjedd mye på den politiske siden den siste tiden, og jeg må få avklart hvordan vi skal dra i gang arbeidet med den politiske ledelsen, sier Arnfinn Astad, tidligere ordfører i Bjugn kommune.

Bevilget 50 000 kroner

Han ble valgt til leder for forprosjektet som ble vedtatt av formannskapet i august i fjor. Polikerne bevilget inntil 50 000 kroner til utredningen, og planen var å komme i gang med arbeidet i løpet av november. Forsprosjektets mandat er å finne ut om det er grunnlag for å sette av ressurser til å realisere et motorsportsenter på Tjønnstua.

- Jeg har snakket med noen som jeg mener bør være med i prosjektgruppa, og som har sagt seg villige til å være med, men ingenting er avklart ennå. Politikerne har ikke gjort noen vedtak om hvem som skal være i prosjektgruppa, opplyser Astad.

Flyklubben viste interesse

Leder Ronny Valbekmo i Fosen motorsport club har tidligere uttalt til Fosna-Folket at de lenge har signalisert til politikerne at de ønsker seg et motorsportsenter på Fosen.

I september ble også Ørland flyklubb interessert i å være med i prosjektet, og skolesjef Gunnar Hegstad i Ørland flyklubb pekte på hvilke muligheter som kunne åpne seg for aktiviteter på området dersom en flystripe ble lagt inn i planene.

Nylig vedtok Hovedutvalget for landbruk, teknisk og miljø (HLTM) i Rissa kommune å gi Fosen Motorklubb dispensasjon for å etablere en regional motorsportbane i Gurulia i Hasselvika, der Forsvaret tidligere hadde skytebane.