Det viser tall fra Fosen lensmannsdistrikt.

Det er spesielt innen områdene skadeverk, narkotika og vinning at det er stor økning. Politiet påpeker imidlertid at statistikken gjenspeiler deres aktivitetsnivå.

- Dersom vi ikke hadde jobbet like godt med narkotikaforbrytelser, ville heller ikke antall anmeldte forhold vært like høyt. Det er sjelden at narkotikaforbrytelser blir anmeldt. Politiet må som regel avdekke det selv, påpeker etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt.

Forventer bedring

Antall anmeldte skadeverk økte med over hundre prosent fra 2013 til 2014.

- Vi er litt bekymret akkurat når det gjelder skadeverk. Vi har imidlertid satt inn tiltak. Det er ikke mange som holder på med dette. Det er stort sett unge folk, og vi har fått tatt en del av dem. Vi har tatt noen runder med dem, og vi forventer at det hjelper. Da vil statistikken gå ned, sier Hoøen.

Gir store utslag

Antall narkotikaforbrytelser økte med 74 prosent fra 2013 til 2014. Hoøen påpeker at miljøet er lite på Fosen, og at det derfor gir store utslag på statistikken når noen blir tatt.

- Når vi klarer å «sprenge» en gruppe som driver med salg, blir det som regel mange saker ut av det. Det gir store utslag på statistikken, påpeker han.

Økning over hele linja

Innen vinningskriminalitet er økningen på 30 prosent.

- Vi har økning på de fleste felt. Voldsforbrytelser har økt med ti prosent. Det er helt normalt, sier Hoøen.

Også antall trafikkforseelser har økt med 53 prosent.

- Dette gjenspeiler politiets aktivitet. Førerkortbeslag går også inn under denne kategorien. I fjor var det veldig aktiv kontrollaktivitet på Fosen, påpeker Hoøen.

UPs Fosen-patrulje beslagla alene 107 førerkort på Fosen i fjor.