- Bar ild kan for eksempel være sigarettsneip, lighter eller fyrstikk. Beboeren i leiligheten hvor brannen startet, har forklart at han satt og røyket på stua før det begynte å brenne. Brannen skyldes trolig tilførsel av bar ild i form av en sigarettsneip, men vi kan ikke si dette med hundre prosent sikkerhet, sier etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt til Fosna-Folket.

Leiligheten hvor brannen startet ble totalskadd i brannen. Totalt var det fire leiligheter i en rekke som ble berørt av brannen.

Utelukker elektrisk feil

Saken er nå ferdig etterforsket og er oversendt til politijurist.

- Krimteknikerne har konkludert med at arnestedet, altså stedet hvor brannen startet, er under salongbordet i stua i leiligheten, forklarer Hoøen.

Krimteknikerne har utelukket at brannen skyldes elektrisk feil i anlegg eller annet.

- Vi kan med hundre prosent sikkerhet si at brannårsaken er tilførsel av bar ild, sier Hoøen, og understreker igjen at politiet ikke kan være helt sikre på om det var en sigarettsneip eller noe annet.

- Har fokus på brannsikkerhet

Enhetsleder ved Bjugn helsesenter, Torkil Østraat, uttalte til Fosna-Folket like etter brannen i desember at de er klar over at eldre, demente og spesielt røykere utgjør en risikogruppe når det kommer til brann, og at de trenger tilsyn.

- Vi har fokus på brannsikkerhet, men vi kan ikke fotfølge beboere hele tiden. Vi snakker mye med dem om at de må være påpasselige med askebegre og levende lys, sa Østraat til Fosna-Folket.