Regjeringen skal for første gang teste ut en ordning med dyrepoliti i Norge.

Dette skriver Nationoen.Har innledet et samarbeid

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har åpnet for et forsøksprosjekt.

– Det er ingen hemmelighet at Frp har vært opptatt av at vi skal få til en form for dyrepolitiordning. Jeg og justisministeren har innledet et tett samarbeid der vi skal se på hvordan vi kan organisere et slikt arbeid, sier hun til Nationen.

Ønsker dyrepolitiet velkommen

Akkurat hvor prøveordningen skal finne sted er ikke spikret. Nina Sjøli i organisasjonen «Katter i hjertet» håper likevel at det en gang skal komme dyrepoliti til Fosen.– Absolutt. Jeg mener at det burde vært dyrepoliti her, sier Sjøli.– Flyter over

«Katter i hjertet» er en frivillig organisasjon som tar tak i problemet med hjemløse katter i Bjugn og på Ørlandet. Det er særlig i disse kommunene Sjøli mener å kunne si med sikkerhet at problemet er stort.

– Det finnes plasser med opptil 40 katter. Det er innavl og det er flere katter som må avlives, som det ryr mark ut av, sier hun og legger til:– Det flyter over med katter. Enkelte driter i at det er snakk om dyr.– Full av lus og midd

Da Fosna-Folket-TV laget reportasje om organisasjonen «Katter i hjertet» kunne Sjøli fortelle at hun for en tid tilbake la merke til en katt som lå i ei grøft på Ørlandet.Se hele videoreportasjen her.