Nye prøver analysert onsdag stryker mistanken om at ei ku i Nord-Trøndelag var smittet med BSE (kugalskap).– Mistanken om at kua har BSE er styrket, men er foreløpig ikke bekreftet. Vi venter på endelig svar fra et laboratorium i England. De vil også kunne slå fast hvilken type BSE det er snakk om, sier Solfrid Åmdal, leder seksjon landdyr og dyrehelsepersonell i Mattilsynet, i en uttalelse.

– Tettmasket overvåkningsprogram

Regiondirektør Bjørn Røthe Knudtsen i Mattilsynet i Trøndelag og Møre og Romsdal, forteller at Mattilsynet ikke vil sette inn flere ressurser ved andre gårdsbruk.

– Nei, det vil man ikke. Vi har et meget tettmasket overvåkningsprogram som har fanget opp en uventet situasjon hos en gårdbruker. Det er ikke grunnlag for å si at det er manglende prøvetaking som har gjort at vi har avdekt dette. Arbeidet går nå ut på å kartlegge smitteveier dersom det viser seg at mistanken bekreftes, sier regiondirektøren til Fosna-Folket.

– Den vanligste smitteveien for den klassiske kugalskapen er at smitte kommer inn via fôret. Nå må vi finne ut hvilket fôr det kan være snakk om og gå tilbake på fôrleverandører, legger han til.– Trenger arbeidsro