2015 er Friluftslivets år, og målet er å få alle deler av befolkningen til i større grad å ta del i friluftsliv. Året skal også gi økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse.

I Leksvik er Frivilligsentralen en viktig støttespiller for å få disse målene oppfylt.

Kort og langt

- Vi har turprosjektet som vi fortsatt arbeider med. Vi skal få satt oppskilt og laget kart, og når det er gjort vil vi ha 30 forskjellige turforslag tilgjengelig. Det blir både korte og lange turer, så det er noe som vil passe for alle. Dessuten skal vi videreføre kjentmannsmerkeopplegget vi har i samarbeid med Rissa, forteller frivilliggeneral Bård Hindrum.

Mange prosjekter

Han har flere ting på lager for dem som vil ut i naturen.

- I samarbeid med Rissa og Verran kommuner er det bygd en gapahuk på Storhåmmårn. Den er det planer vi offisielt skal åpne i år. Det er flere andre prosjekter vi skal ta tak i også, blant annet anlegget ved Bjørsjøen. Og kanskje blir det noe på Amborneset. For to år siden hadde vi et stunt hvor vi hadde som mål å få flest mulig leksværinger opp på Kjerringklompen en dag. Noe lignende blir det kanskje i år også, lover Bård Hindrum.