Dette er stikkordene som leder opp til et helt nytt matlagingskurs i Fosen - rettet mot unge foreldre. Det hele er gratis å delta på. Folkehelse Fosen står bak, og første kurs skjer i samarbeid med helsestasjonene i Ørland og Bjugn.

«Grandiosa-foreldrene»

Karin H. Størseth, leder for Folkehelse Fosen, sier de har fått flere forespørsler om de ikke kunne få til noe som dette.

– Det er mange unge foreldre som ikke kan lage mat?

– Vi kan godt dele gruppen inn i tre kategorier. Vi har dem som liker å utforske og eksperimentere med matlaging. Så har vi dem som har en brukbar balast med seg fra heimen - og til slutt dem som nesten kan ingenting.

– «Grandiosa-foreldrene»?

– Ja, vi må huske at vi nå begynner å få en generasjon som selv kan ha hatt foreldre med liten interesse og kunnskap om matlaging. Det er disse vi i første rekke ønsker å nå fram til, forklarer Størseth.

Rissa senere

Kurset har oppstart i midten av februar. Det holdes ved Hårberg skole på Brekstad og skal gå over tre kvelder. Interessen har vært stor.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange påmeldte det er så langt, men det har vært stor interesse. Vi har også hatt noen forespørsler fra ørlendinger og bjugninger utenfor målgruppa, men det er i første rekke unge foreldre som blir prioritert. Rissa skal kjøre det samme opplegget senere, men det er det ennå ikke spikret noen datoer, opplyser Karin H. Størseth.

Rune Sandø

Som kokk til å forestå opplæringen, er Rune Sandø leid inn. Han vil ta utgangpunkt i Helsedirektoratets anbefalinger, når det kommer til oppskiftene som skal gjennomgås.

– Det vil bli satt fokus på enkel og billig mat. Alle oppskriftene er å finne i kokeboka  «Fra Boller Til Burritos», som elever i ungdomskolen får utdelt, legger  Karin H. Størseth til.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange påmeldte det er så langt, men det har vært stor interesse, opplyser Karin H. Størseth. Foto: Snorre Berg