Lørdag morgen 8. mars oppdaget Marine Harvest betydelige skader på en laksemerde ved oppdrettsanlegget ved Indre Skjervøya i Osen. Om natta hadde en båt kjørt over merden uten å varsle.

Da Fosna-Folket omtalte saken første gang, hadde ikke politiet sporet opp båten, men en person la etter få dager merke til et fartøy med notline på ankeret. Vedkommende hadde hørt om saken og varslet politiet.– Det dreier seg om en seks meter bred og 40 meter lang stålbåt som er meldt inn, sa lensmannen ved Bjørnør lensmannskontor, Tor Flasnes.– Lite sannsynligI et tidligere avhør skal rederiet ifølge Flasnes ha forklart at føreren ikke merket noe da båten kjørte over laksemerden med rundt 200 000 laks. Det mente John Gunnar Grindskar i Marine Harvest var lite sannsynlig.– Båten kjørte tvers over ringen. Det er fire rekker med ringer. Han kjørte over den første ringen som ligger nord i anlegget. Etter båten kjørte over den første må den ha gjort en 90 graders manøver for å unngå å kjøre på neste. Deretter gjorde båten en ny 90 graders sving for å komme helt ut av anlegget. Selv om det var full storm finner jeg det usannsynlig at vedkommende ikke merket krasjen, sa John Gunnar Grindskar i Marine Harvest, områdeleder for Fosnes, Flatanger og Osen.

– Hakket under 100 prosent

Laboratoriet sendte for en drøy måned siden prøvene til politiet.– Det er hakket under 100 prosent sannsynlig at det var den aktuelle båten som kjørte over laksemerden, så det er overveiende sannsynlig. Han forteller at saksbehandlingen «ruller og går».– Nå ligger saken på bordet hos en jurist, sier Flasnes, som ikke ønsker å fortelle beløpet på erstatningskravet.