Et SAS-fly var lørdag på vei fra Gran Canaria Airport til Trondheim lufthavn Værnes. Planlagt landingstid på Værnes var klokka 22.30.

Etter kort tid i lufta fikk passasjerene vite at det innerste hjulet på et tvillinghjul bak på flyet hadde fått en skade.

– Kapteinen sa at vi sannsynligvis hadde punktert før takeoff, for mannskapet på flyplassen fant gummirester på bakken. Deretter fløy vi rett over tårnet på flyplassen ned på 150 meter, slik at de på bakken kunne inspisere flyet, for å se hva som var galt. Så fløy vi ut mot havet for å bruke opp drivstoff, sier Olav Bjørkli fra Bjugn.– Litt nervøs stemning

Ifølge Bjørkli var flyet i lufta i rundt tre timer før det foretok en kontrollert nødlanding på Gran Canaria rundt klokka 19.25 norsk tid.– Hjulet var sundrevet, forteller Bjørkli.– Det var litt nervøs stemning før og under landing. Vi måtte sitte framoverbøyd under nødlandingen. Det var veldig mange sykebiler og brannbiler der vi landet, legger han til.– EksplosjonSissel Sollie fra Stjørdal, som tidligere har bodd i Bjugn i 30 år, forteller at hun satt rett over hjulet som ble ødelagt. Hun sier at det tok en halv time før passasjerene fikk beskjeden om at hjulet var skadet.

– Før vi kom på rullebanen hvor vi skulle ta av, hørte jeg plutselig en eksplosjon. Det var et stort smell. «Nå gikk hjulet», sa jeg. Så hørte vi «dunk, dunk, dunk». Jeg satt rett over hjulet, så det var ikke så mange som hørte eksplosjonen. Deretter merket jeg ingenting da vi var på selve rullebanen, men da vi kom i lufta dunket det hele tiden, sier Sollie.

Hun forteller at alt står bra til.

– Vi lever, og alt er vel med oss alle sammen. Nå skal vi få i oss litt mat og finne ei seng.Overnatting på hotell