Kreftforeningen Midt-Norge fikk overrakt den symbolske sjekken av elevrådet på skolens juleavslutninga. Det var to personer med åfjordstilknytning som tok imot gaven på vegne av Kreftforeningen. Hanne Hovde Bye og Linda Skjærvik fra Kreftforeninga møtte elevene. De fikk overlevert den symbolske sjekken på 48 342 kroner som var samlet inn fra Julemarkedet i ungdomsskolen. Samtidig presenterte de organisasjonens arbeid. Kreftforeningen har 113 000 medlemmer og 20 000 frivillige landet over.

Forskning

De jobber for at færre skal få kreft, at flere som får det skal overleve og at de som er rammet skal ha et best mulig liv. Hvert år går store midler fra kreftforeningen til forskning, omsorg, forebygging, informasjon, internasjonalt arbeid og politisk påvirkningsarbeid. Kreftforeningen finansierer over 25 prosent av all kreftforskning i Norge. De er den største ikke-offentlige finansieringskilden til kreftforskning.

Arbeid til foreninga er basert på innsamlede midler, testamentariske gaver og tippemidler. Gjennom midlene som kommer fra giverne et hundretalls forskningsprosjekter.

Kreftforeninga takker alle bedrifter og privatpersoner som har støttet dem i forbindelse med Julemarkedet 2014.