Thermotextile har i underkant av 30 ansatte, opplyses det om i ei pressemelding.

Thermotextile UAB ligger i nordlige delen av Litauen inntil grensen til Latvia, og eies i dag av sunnmøringen Per-Idar Vasset.

Større satsing mot Øst- og Sentral-Europa

Mascot Høie ønsker å utvikle bedriften videre med større satsing på distribusjon i Øst- og Sentral-Europa. I løpet av 2015 vil Thermotextile UAB sine norske kunder bli betjent fra Brekstad og på sikt tilføre Mascot Høie økt produksjon og omsetning.

– Transportkostnadene våre til land som Polen og Tyskland blir for store, så dette vil nå avhjelpe det problemet, sier Morten Berg, administrerende direktør i Mascot Høie, til fosna-folket.no

Thermotextile, eller Mascot Baltic UAB som blir bedriftens nye navn, vil investere i flere produksjonslinjer for økning og effektivisering av produksjon. I morselskapet på Brekstad investeres det på nyåret i ny linje for puteproduksjon, den gamle vil bli renovert og installert i den nye fabrikken i Litauen.

– Det at vi nå overtar i Litauen er en esktra grunn for å oppgradere utstyr på Brekstad, da vi nå kan avhende noe av det gamle dit, sier Berg.

Brukt materiell fra Brekstad

Morten Berg forteller at bedriften nå kan styrke sin posisjon hos de største kundene når distribusjon kan gjøres nærmere markedene i Europa.

Prisen for overtakelsen er kjøper og selger blitt enige om å holde for seg selv.

– Har dere hatt anlegg i utlandet før?

– Vi overtok i sin tid et anlegg i Malmø, men det valgte vi å legge ned. Vi har aldri satset på denne måten i utlandet før, sier Morten Berg.

– Er det noen fare for den framtidige driften på Ørlandet, ved at det nå satses nærmere de større markedene?

– Nei, dette representerer en styrking av drifta på Ørlandet ved at vi nå som sagt vil ruste opp også produksjonen her, avslutter Morten Berg.

– Det er en strategi å flytte brukt materiell fra Brekstad til Litauen når det investeres i nytt utstyr på Brekstad, opplyser administreende direktør Morten Berg. Foto: Skjalg Ledang