Stranden kom feiende som et friskt pust inn i landbruksetaten i Ørland i 1993.

– Noe av det første jeg begynte med var å se på hva vi skulle bruke Austrått Gård til, forteller landbruksbyråkraten. Herredsagronomen med adresse Vallersund er en mann med mange jern i ilden. Han har fritidseiendom på Storfosna, der han trådte sin barnesko, og bor på en landbrukseiendom. På den sistnevnte har han søkt om og fått midler til nydyrking.

Aktiv

Han har vært en aktiv pådriver i Vallersund Utviklingslag. Sjøl om han er en mann med beina godt plantet på jorda, har han også hatt sansen for det søte liv til sjøs. Interesser og kunnskap fra landjorda og sjølivet har han kombinert gjennom sitt virke for Stiftelsen Halten.

Da kollegene var samlet til kaffe og bløtkake etter arbeidstid torsdag, fikk Stranden overrekt en gave fra kollegene. Den var behørig innpakket i landbrukskart over de to eiendommene til Stranden. Den ene i Ørland og den andre i Bjugn.

Bålkaffe

– Jeg hadde tenkt å søke om å få slått dem sammen til én eiendom, men så ble det ingen kommunesammenslåing, spøker Stranden. Under innpakningspapiret var det ei eske med et kaffekrus der Stranden er motiv. Bildet ble tatt da Stranden skulle ordne fløte til bålkaffen som fotografen skulle få på landbruksetatens stand under bygdedagene på Austrått 8. september 2011. Agronomen har alltid vært løsningsorientert.

Over nyttår begynner en ny arbeidsdag som lærling på båt. 6. januar skal han stille på kaia med skipssekk og uten paraply for å mønstre på fartøyet hvor han håper å få en kystskippereksamen og muligens fast hyre.

Motivetpå koppen: Løsningsorientert som alltid tar Stranden spenene fatt for at fotografen skal få kvitt i kaffen. Arkivfoto: Snorre Berg