For å få kommunens budsjett i balanse foreslo rådmannen tidligere å legge ned Fagerenget i Lysøysund, og overføre elever og barnehagebarn til andre tilbud i kommunen.

I formannskapet ble dette forslaget endret, og det ble enstemmig vedtatt å spare inn 2,6 millioner kroner i oppvekstsektoren i 2015 i stedet.

Dette forslaget ble opprettholdt, og endelig vedtatt i kommunestyremøtet tirsdag, hvor økonomiplan for 2015 – 2018 samt budsjett for neste år ble behandlet.

På samme møte ble det også vedtatt å innføre eiendomsskatt i kommunen, i utgangspunktet for en periode på tre år.

Les også: Innfører eiendomsskatt i Bjugn

Kritisk til sparetiltaket

Kommunalsjef Kjetil By Rise redegjorde for medlemmene i kommunestyret at kuttene må komme innen grunnbemanning, ledelse eller spesialundervisning.

Jan Vollan (H) stilte seg kritisk til forslaget om sparetiltak innen oppvekst.

- Jeg ser ikke hvordan vi skal klare å drive skolen lovlig med disse innsparingene, sa han, og foreslo heller å kutte tilsvarende i kommuneadministrasjonen.

Forslaget ble nedstemt.

Ordfører Ogne Undertun (Ap) tvilte på realismen i forslaget.

- Det er allerede blitt skåret rimelig hardt på alle utgiftsposter, påpekte han.

Les også: Slik skal Bjugn få budsjettet i balanse

- Må snu hver stein

Gerd Hegvik (Sp) som er leder for hovedutvalget for livsløp og samhandling, sa at 2015 vil bli et tøft år for Bjugn.

- Hvordan skal vi klare å bruke mindre penger? Vi har hatt et brukbart barnehage-, skole- og eldretilbud i kommunen, sa hun.

- Nå må vi snu hver stein for å finne ut hvordan vi skal løse utfordringene innen grunnskoletilbudet i Bjugn, og ha en skikkelig gjennomgang på nyåret.