Mandag ettermiddag kom damen fra Lysøysund i Bjugn kjørende på fylkesveg 710 fra Botngård i retning Åfjord.

– Det var glatt og ubehagelig føre, forteller Braseth.

I bilen hadde hun selskap av ei venninne. På strekninga forbi Svartvatnet, like før Gjølga, så de en traktor som kom kjørende imot. For Braseth så traktoren til å ha ganske høg fart, og den brukte mye av vegbanen.

Skummelt

I tillegg til at det var ganske glatt etter vegen, var det også begynt å bli ganske mørkt. Klokka var blitt om lag 14.45. Braseth la seg så langt ute til høgre i vegbanen som hun turde.

– Venninna mi sa at jeg ikke måtte kjøre lenger uti vegkanten, for da ville vi havne i grøfta, forteller hun. Det skumleste var at en del av kjettingen til traktoren som hadde løsnet, og Braseth mener det var denne som knuste sidespeilet. Inne i Braseths Volkswagen Touran merket de naturlig nok smellen godt, men hun veit ikke om traktorføreren kunne ha merket noe. Traktoren fortsatte oppover bakken i samme fart.

Skadene

Tirsdag var Braseth innom Bilsenteret for å få en oversikt over allmenntilstanden til bilen. Speilet var ødelagt så mye at både festet og resten må skiftes ut.  Noen pris på jobben var ikke gitt, men Braseth er glad ingen personer ble skadd. Damen fra Lysøysund har foreløpig valgt å ikke anmelde affæren. Hun ønsker heller å snakke med føreren av traktoren.