Det er allerede etablert et tett samarbeid mellom de to selskapene, og styrene har i høst gjennomført en prosess med fusjon som mål. Nå er alt klappet og klart for at generalforsamlingen i begge selskapene fredag gjør endelig vedtak om en fusjon.

Daglig leder Bjørn Damhaug i Leksvi Industriell Vekst AS (LIV) sier til fosna-folket.no at han har stor tro på at en fusjon vil styrke begge selskapenes muligheter til å være tilretteleggere for vekst i næringslivet i regionen.

- En pluss en skal bli mer enn to, sier Damhaug.

Samkjøing fra årsskiftet

Etter at fusjonsvedtaket er på plass regner Damhaug med at sammenslåingen formelt vil tre i kraft i løpet av februar. Det er allerede planlagt at de to selskapene skal samkjøres økonomisk fra årsskiftet.

Storødegård og Talmo

Formelt står Merethe Storødegård som styreleder i begge selskapene. I prosessen der man har utredet fusjon har hun imidlertid tatt hånd om denne i LIV. I Austrått Innovasjon er det styrets nestleder, Pål Talmo, som har tatt hånd om det samme arbeidet. Talmo var forøvrig en av initiativtakerne tiil etableringen av Austrått Innovasjon.

Nytt navn og ny logo

Damhaug sier at det etter at fusjonsvedtaket er på plass i begge generalforsamlingene vil bli en prosess med å finne både nytt navn og skape en ny logo for det nye selskapet. Samtidig vil man ta vare på både LIV og Austrått Innovasjon, men uten AS bak logoene. Ifølge Damhaug ligger det an til at Vanvikan blir forrretningsadresse for det nye selskapet, men han legger til at han ser for seg at bemanningen på Brekstad vil bli styrket som følge av en fusjon.

Daglig leder Jon Sverre Veel i Austrått Innovasjon sier at han fortsatt vil ha fokus på utvikling rettet mot kampflybasen, blant annet gjennom bedriftsklyngen som er med på satsingen i Base Ørland.

Er tilretteleggere

Både LIV og Austrått Innovasjon har som formål å være tilretteleggere for vekst i eksisterende næringsliv, samt å bistå til etablering av nye virksomheter.

- Vi skal ikke glemme hva som er vår hjemmebane etter at fusjonen er vedtatt, men jeg håper på synergieffekter for næringslivet i Fosen, sier Damhaug. Han peker på at de to selskapene har ulike sterke sider, og nevner at Austrått Innovasjon særlig har hatt fokus på forsvarsrettet virksomhet.

Nye idéer

- Jeg har stor tro på at dette vil føre til ytterligere næringsaktivitet, og bidra til at det dukker opp nye idéer, sier Pål Talmo om sammenslåingen. Samtidig minner han om at det også er andre aktører i Fosen som jobber med mye av det samme.

- De vil også være hjertelig velkommen. Det er viktig å huske at vi alle er samarbeidspartnere, ikke konkurrenter. Samtidig tror jeg fusjonen vil gjøre oss mere synlig, sier Talmo.

To fylkeskommuner

Både Damhaug og Talmo mener fusjonsprosessen er en styrke med tanke på at man får ett nytt selskap som i tillegg til å favne flere kommuner også strekker seg over to fylkeskommuner. De understreker at begge de trønderske fylkeskommunene ser positivt på fusjonen.