Statens vegvesen møter krevende grunnforhold når de nå skal bygge den 90 meter lange brua over elva Skauga i Rissa kommune. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.Tidlig i høst startet anleggsarbeidet på den tre kilometer lange strekningen Leksvik grense-Olsøy. Byggingen av Skaudalsbrua er en del av prosjektet.– Vesentlig dyrere

Under grunnboringen i planleggingsfasen ble det avdekket en god del større forekomst av kvikkleire enn først antatt.– Kvikkleire kan potensielt gjøre et veiprosjekt vesentlig dyrere. Dette fordi vi kan ende opp med å gjøre omfattende terrengtiltak for å oppnå tilstrekkelig høy grad av sikkerhet. I dette prosjektet førte funnet av kvikkleire til omprosjektering av brufundamentene og omlegging av deler av veilinjen, sier geotekniker Samson Degago i berg- og geoteknikkseksjonen i Statens vegvesen, i en uttalelse.

Les hva Fosenvegene sier om saken her.

Fjernet rundt 20 0000 kubikkmeter jord og leire

Videre opplyser Statens vegvesen at det i løpet av de siste ukene har pågått stabiliseringsarbeid for å forberede brubyggingen. I tillegg til tiltakene (se faktaboks), er rekkefølgen på arbeidsoppgavene spesielt viktig når man jobber på kvikkleire.