Det er Klima- og miljødepartementet som melder om dette.

Urddalen og Hildremsvatnet

Av de de 53 skogområdene er tre lokaliteter å finne i Fosen: Urddalen naturreservat i Osen, Elgsjøen naturreservat som strekker seg nn i både Osen og Roan og en utvidelse av Hildremsvatnet naturreservat i Bjugn.

Vernet av skogområder skal sikre truede arter og naturtyper i norsk skognatur, og å bidra til et representativt vern av skogtyper. Norge har stor variasjon av skogtyper, også skogtyper som er internasjonalt sjeldne. 50 prosent av de truede og nær truede artene i Norge lever i skog.

- Et viktig tiltak

- En stor del av det truede naturmangfoldet i Norge fins i skog. Derfor er skogvern et viktig tiltak for å sikre norsk naturmangfold, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

LES OGSÅ: Kan bli tre nye verneområder for barskog i Fosen

Områdene som vernes har stor variasjon. Her fins blant annet større gammelskogsområder opp mot fjellet, dramatiske bekkekløfter og elvekløfter, rike edellauvskoger og skoger ytterst mot kysten og i bratte fjordlier.

Områdene som nå er vernet vil sikre viktige leveområder for et stort antall truede og nær truede arter. Det inngår også flere truede og nær truede naturtyper i områdene.