Det har vært mye uro rundt Vanvikan skole etter kraftige nedskjæringer som har ført til kutt i timetallet og reduksjoner i spesialundervisningstilbudet. I budsjettmøtet torsdag vedtok et enstemmig Leksvik kommunestyre å plusse på rådmannens budsjettforslag for 2015 med en million kroner for å øke timeressursen ved Vanvikan skole.

- På ramme alvor

- Vi har tidligere vedtatt «barn og unge først». Det vil vi ta på ramme alvor. Derfor vil vi styrke timetallet ved Vanvikan skole med en million kroner, sa Camilla Solli Finsmyr (Sp) under budsjettforhandlingen og fikk støtte av flere.

- Vanvikan skole er viktig for oss, men jeg er redd en million ikke er nok, sa Sigurd Saue fra SV.

- Vi vil styrke Vanvikan skole. Fokuset saken har fått er uheldig for alle parter, sa Knut Ola Vang (Ap).

Etter et over time langt gruppemøte la Senterpartiet, Høyre, KrF, Venstre og SV fram et felles forslag til endring av rådmannens budsjettforslag som blant annet innebærer at Vanvikan skole får en million kroner på neste års budsjett. Forslaget fikk også stemmene fra Arbeiderpartiet og FrP.

- Fornøyd

Rektor Erik Solberg ved Vanvikan skole er glad for påplussingen.

- Jeg er fornøyd med at kommunestyret anerkjenner  at det er et behov for større ressurser. Hovedgrunnen til at vi får dette, er at foreldrene og klubben ved skolen har vært svært aktive. En million er litt lite, etter min mening, men det er en begynnelse, sier rektoren.

Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik.