– Stevningen har nettopp blitt sendt til Oslo tingrett. Retten har ikke satt et tidspunkt for hovedforhandlingen ennå, sier Odd Reidar Ormåsen, kommersiell leder i Fjord1.

Holder fast ved beløpet

1. januar 2012 startet innkreving av bompenger på fergestrekningen Flakk - Rørvik. Sør-Trøndelag fylkeskommune sier seg villig til å betale i overkant av 14 millioner kroner per år til Fjord 1 som kompensasjon for dette.

– Stor usikkerhet

Fjord1 mener at kompensasjonsbeløpet per år må være høyere, men ønsker foreløpig ikke å si eksakt beløp. Likevel er Ormåsen i Fjord1 klar på at det er snakk om «betydelige beløp over kontraktsperioden vi har i dette sambandet».

– Grunnet den store usikkerheten knyttet til det tekniske utstyret som brukes for betaling på reisene og de betydelige mørketallene, er vi uenig i fylkeskommunens forslag. Det er trafikken som ikke er registrert vi mener utgjør brorparten av inntektssvikten. Ser man på trafikkutviklingen på andre samband, er den ikke sammenlignbar med den utviklingen fylkeskommunen mener er riktig for Flakk - Rørvik-sambandet. Vi har derfor blitt rådet til å framskrive trafikknivået med blant annet vekstfaktorene fra relativt sammenlignbare samband, sa Ormåsen i oktober.

Uenig i beregningen

Fosna-Folket har tidligere skrevet om at det er en betydelig mengde registreringer som er gått tapt i forbindelse med Autopass-systemet på fergesambandet.

– Det er to faktorer som bidrar til at vi får en betydelig redusert inntekt i forhold til det både vi og oppdragsgiver ventet da avtalen ble inngått. Vi har levert et anbud basert på at sambandet skulle ha et velfungerende Autopass-system og at bompenger skulle kompenseres. Dette er fylkeskommunen enig i. Det vi er uenig om, er hvordan vi skal beregne tapet, sa Odd Reidar Ormåsen, kommersiell leder i Fjord1.