- Dette kom svært overraskende på oss alle, men vi gir selvfølgelig ikke opp arbeidet med å få til varig aktivitet, arbeidsplasser og verdiskapning på Hysnes. Vi vil fortsette det tverrpolitiske arbeidet for å få til dette, skriver han i en e-post til Fosna-Folket.

Har jobbet tverrpolitisk

Han påpeker at Hysnes-prosjektet i utgangspunktet var tidsavgrenset til fire år.

- I fjor fikk vi videreført det for et år ut 2015. Vi har jobbet tverrpolitisk for at dette skulle bli et varig forskningslaboratorium og har hatt store forhåpninger til det. Departementet sier de nå har besluttet at «raskere tilbake-pengene», som har vært bevilget til Hysnes, vil bli tatt inn og utdelt etter vanlig fordelingsnøkkel mellom Helseforetakene. Helse Midt-Norge sier at de da ikke har noen mulighet til å videreføre prosjektet i 2016 uten at det tilføres øremerkede midler i tillegg til dette, skriver Rissa-ordføreren.

Kjemper videre

Vollan påpeker at Rissa-politikerne har jobbet tett med forskningsmiljøet på Hysnes.

- Vi har blitt veldig glad i de som jobber der. Vi er svært stolt av det arbeidet de gjør, og at vi har et så kompetent miljø i kommunen, skriver han.

Vollan mener det nå er viktig at det legges en plan for det videre arbeidet med Hysnes.

- Det er bygget opp et kompetansemiljø som vi ser på som svært verdifullt. Det beste er om vi klarer å bygge videre på det vi allerede har, ved å endre på deler av det samt se på andre finansieringsmuligheter og organisering, sier han.