- Regjeringen har ikke satt seg inn i hva dette er. Dette er ikke bare en rehabiliteringsinstitusjon, men en forskningsinstitusjon. På Hysnes forsker de på årsakene til at folk er sykmeldte. Forskningsresultatene så langt er glimrende. Jeg blir forbannet og irritert over hvor lettvint regjeringen har behandlet denne saken, sier han.

Nekter å gi opp

Skjærvik påpeker at daværende helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) bevilget i underkant av 40 millioner kroner til prosjektet under valgkampen i fjor høst.

- Dette gjorde at prosjektet kunne videreføres ennå et år. Evalueringen av prosjektet er ikke ferdig en gang. Den er først ferdig på nyåret. Allikevel sier regjeringen allerede nå at de ikke skal finansiere prosjektet videre, raser Ap-politikeren.

Han er rett og slett sint når Fosna-Folket snakker med ham på telefon.

- Jeg blir så opprørt. Jeg skal i alle fall gjøre jobben min som politiker nå. Jeg har allerede booket møter på Stortinget. Det er mindretallsregjering nå, og jeg skal gjøre jobben min opp imot oposisjonen, påpeker Skjærvik.

- Ansatte ikke informert

Han opplyser at ansatte på Hysnes helsefort ikke har fått beskjed om at videre finansiering opphører.

- Det er typisk Høyre og regjeringen å behandle ansatte på denne måten, sier Skjærvik.

Han har også sympati for Rissa-ordfører Ove Vollan (H).

- Han ble kalt nedover til Oslo bare for å få beskjeden. Han var ikke forberedt. Jeg synes synd på Ove som får en sånn «ørtæv» av sine egne, avslutter Skjærvik.