Ørlendingen er i full gang med arbeidet i det afrikanske landet, og vi har hatt kontakt med ham på en delvis ustabil og treg internettlinje. Han har sendt oss en skriftlig rapport og noen bilder som forteller om ståa på det som for noen dager er arbeidsplassen hans.

«Våre hovedoppgave her nede er å finne plass for den norske campen som skal etableres. Vi reiste fra Freetown til Moyamba forrige fredag for å finne egnet plass. Der er det forøvrig under bygging et såkalt Ebola Treatmet Center, og Norge skal da huse hjelpearbeiderene som jobber der. ETC bygges av de engelske Royal Engineers, som vi har fått et godt samarbeid med. De hjelper oss i oppstartsfasen med boring av brønn, septiktank og gjerder.

Før vi reiste ut dit, har vi vært på FN's hovedkontor her nede å fått siste sikkerhetsoppdateringer, møte med DFID, Departmet For International Deveopement, som er britenes internasjonale organisasjon for å administrere utenlandsk hjelp.

Vi har også, i samarbeid med Danskene som er her nede gjennom IHP-samarbeidet (International Humanitarian Partnership) som Norge også er en del av, vært med dem til Porto Loco, og funnet egnet plass for en av deres camper.

Når det gjelde Ebola, har vi ikke vært i kontakt, eller i nærheten, av noen som helst kjent smittekilde. Vi opplever at lokalbefolkningen også tar dette på alvor, de håndhilser for eksempel ikke lenger på hverandre. Hygienen er vi veldig nøye med, vasker hender i klorvann hver gang vi kommer til inn i en bygning, og renser hendene med sprit mange ganger i timen. Vi blir også temperaturkontrollert, samt av vi måler tempen flere ganger om dagen selv også. Når vi var ute i felten, hadde vi med oss feltrasjoner hjemmefra som vi spiste, så vi ikke risikerte noe. På hotellet hvor vi nå er, er hygienen også meget streng, og vi tar selvsagt våre forholdsregler her og. Nå har vi igjen en del rapportskriving, og en del møter, før vi setter kursen hjemover, sannsynlig på søndag.»