Totalt skal AtB spare 80 millioner kroner neste år. 5,5 av disse skal spares inn på Fosen.

For å få dette til, kuttes det på buss til og fra Trondheim, på strekningen Ørland-Bjugn, Åfjord og Roan. Og det justeres i hurtigbåttilbudet Trondheim-Vanvikan og Trondheim-Brekstad.

Færre avganger

- Det vil bli færre avganger på de fleste bussrutene, men det er tatt spesielt hensyn til pendlere og arbeidsreisende, sier informasjonssjef Grethe Opsal i AtB til Fosna-folket.

I tillegg er allerede noen av lokalrutene gått over til å bli bestillingsruter, opplyser hun.

Kutt i hurtigbåttilbudet

På sambandet Trondheim – Brekstad vil det komme endringer på sommertilbudet mellom juni og august tilsvarende som i 2014, hvor tilbudet midt på dagen ble redusert. Ellers er det ingen endringer,

Ordførerne i Leksvik og Rissa kommune hadde tidligere et håp om å berge tilbudet på sambandet Vanvikan - Trondheim slik det er i dag, men Opsal bekrefter at det vil komme justeringer på dagens tilbud.

- Det har vært en nødvendig og ryddig diskusjon med kommuner og Trafikantforening de siste dager. Vi håper å kunne informere om resultatene i løpet av uken, sier Opsal.

Les også: Leksvik og Rissa vil unngå kutt i hurtigbåttilbudet

Økte billettpriser

I et folkemøte som nylig ble arrangert i Vanvikan samfunnshus ga AtB klare signaler om at de 14 planlagte kuttene i avganger på sambandet mellom Vanvikan og Trondheim måtte være klart til 20. oktober i år.

Av de 80 millionene som skal spares inn, vil 24 millioner tjenes inn som følge av økte billettpriser.

- Det blir ikke gjennomført en flat takstøkning, men endringer på billettprodukter slik at vi sikrer inntekter tilsvarende 24 millioner og at de store kundegruppene og de faste reisende ikke får en unødig belastning, sier Opsal.