- Vi pågrep to personer, en mann og en dame, i forrige uke. Mannen er varetektsfengslet, mens kvinnen er løslatt. Hun har erkjent forholdene, opplyser lensmann Gunnar Solli ved Leksvik og Inderøy lensmannsdistrikt.

Begge to har status som siktet. De er mistenkt for å ha stått bak en rekke tyveri og innbrudd flere steder i Trøndelag den siste måneden. En del av forholdene har skjedd på Fosen.

Biltyveri i Leksvik

I slutten av september ble en Coop varebil stjålet fra Byggmix Leksvik. Bilen ble senere funnet på Stjørdal. Tyveriet ble oppklart da leksværingen Nils Elias Hovstein ringte Fosna-Folket, etter å ha lest avisas sak om den stjålne bilen. Hovstein opplyste at han hadde funnet bilen på Stjørdal. Biltyveriet ble satt i sammenheng med et innbrudd hos Verdal-bedriften Vuku Bil & Maskinservice.

- Mannen, som er pågrepet, er siktet for innbruddet i bedriften, biltyveriet samt en rekke andre forhold. Han har ikke erkjent innbruddet hos Vuku-bedriften eller biltyveriet, opplyser lensmann Solli.

Stjal gassgrill

Den varetektsfengslede mannen har imidlertid erkjent en rekke andre forhold. Dette gjelder blant annet et dieseltyveri fra en lastebil i Mosvik og innbrudd i en campingvogn i Verrabotn. Fra vogna ble blant annet dynetrekk og en gassgrill borttatt.

- Han har også erkjent innbrudd og tyveri fra en del hytter. Mannen sier han har oppholdt seg en del på Fosen. Vi har ikke oversikt over hvor alt tyvegodset hører hjemme ennå, opplyser Solli.

Tilbakefører eiendeler

Tyvegodset er nå samlet på Steinkjer. Politiet har de siste dagene tatt kontakt med en del folk, som har vært utsatt for innbrudd og tyveri.

- Vi holder på med å tilbakeføre tyvegodset til eierne, sier lensmann Solli.

Både den siktede mannen og kvinnen skal være etnisk norske.