Da gamle forsvarsboligene på Tingvoll på Brekstad kan bli jevnet med jorden, til fordel for en helt ny bydel med tidsmessige rekkehus, leiligheter og pendlerkvarter.

Møtte lokale entreprenører

Onsdag møtte Forsvarsbygg lokale entreprenører for å utveksle informasjon om boligbehov og planlagte byggeprosjekter på og i nærheten av Brekstad. I møtet viste Forsvarbygg en skisse som viser hvordan de utskjelte forsvarsboligene på Tingvoll kan bli erstattet av nye og tidsmessige bygg.

En ny bydel

På det 38 mål store området er det tegnet inn boliger som om de bygges vil få Tingvoll som å framstå som en helt ny bydel i kystbyen. På arealet som eies av Forsvaret er det tegnet inn åtte to-etasjes nybygg med tilsammen 40 pendlerkvarter. Hvert pendlerkvarter har et areal på 40 kvadratmeter.

Rekkehus og leiligheter

Kommunen er grunneier på det andre, og største, området av Tingvoll. På skissen som ble vist onsdag er det her tegnet inn en kombinasjon av leiligheter og rekkehus. Sju bygg på tre etasjer vil tilsammen gi 21 treroms-leiligheter, hver på 135 kvadratmeter. Videre er det skissert 12 toetasjes rekkehus, også disse med et boligareal på rundt 135 kvadratmeter.

Rena, Skjold og Setermoen

Rekkehusene, slik de framstår på skissen, er basert på tilsvarende familieboliger i Skjold, mens de andre leilighetene er basert på familieboliger i Idrettsparken på Rena. Pendlerkvarterne er tilsvarende som man har bygd ved Setermoen.

BFO-kritikk

Dagens rekkehus og leilighetsbygg som Forsvarsbygg eier på Tingvoll er stort sett preget av manglende vedlikehold. Blant annet rettet Befalets Fellesorganisasjon så sent som i sommer (BFO) kraftig kritikk mot manglende standard på forsvarsboligene i Ørland.