Bjørn Erik Vangen fikk overrakt prisen i forbindelse med et arrangement på Thon Hotel Ullevaal stadion i Oslo.

Nyskaping

Formålet med Matomsorgsprisen er å understøtte og motivere aktører i norsk matomsorg som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving til hele fagets og bransjens beste.

Med aktører i norsk matomsorg menes institusjoner, kantiner, personalrestauranter og foretak basert på matomsorg og overnatting knyttet til institusjoner.

Hovedkriteriet for å bli vurdert som kandidat til prisen, er å ha gjennomført en nyskapende innsats som kan komme hele faget til gode. Prisen tildeles enkeltpersoner eller bedrifter/institusjoner.

Kunnskap og alsidighet

–Bjørn Erik Vangen får prisen for sin kunnskap, allsidighet, kvalitetstenkning og nyskapning, samt evne til å skape nysgjerrighet hos ansatte, elever og lokalbefolkning. Han har gått i bresjen og stimulert til sunnere kosthold, ikke bare på Fosen folkehøgskole, men også på folkehøgskoler generelt, het det i juryens uttalelse.

Kjøkkensjef og internatleder på Fosen folkehøgskole, Bjørn Erik Vangen, er tildelt den nasjonale Matsorgsprisen for 2014 Foto: Morten Holt
Kjøkkensjef på Fosen folkehøgskole i Rissa, Bjørn Erik Vangen, er tildelt Matomsorgsprisen 2014. Her sammen med juryleder Ivar Villa fra Rest bedriftsrestauranter. Foto: Morten Holt