Nå er han tildelt Matomsorgsprisen 2014.

Kunnskap og allsidighet

–Bjørn Erik Vangen får prisen for sin kunnskap, allsidighet, kvalitetstenkning og nyskapning, samt evne til å skape nysgjerrighet hos ansatte, elever og lokalbefolkning. Han har gått i bresjen og stimulert til sunnere kosthold, ikke bare på Fosen folkehøgskole, men også på folkehøgskoler generelt, heter det i juryens uttalelse.

Vangen mottar prisen i skrivende stund i forbindelse med et arrangement på Thon Hotel Ullevaal stadion i Oslo.

En drivkraft

Rektor ved skolen, Wiggo Sten Larsen, sier at Vangen har vært en drivkraft utenom det vanlige i arbeidet med å bygge opp og videreutvikle skolens økologiske matprofil som en sentral del av skolens drift. Vangen har sørget for både Debio-godkjenning av kjøkken og måltider, men også at skolen kan skilte med serveringsmerket i gull. Det vil si at 90 prosent er økologisk.

30.000 kroner

Vinneren får et stipend på 30 000 kroner gitt av Kost- og ernæringsforbundet og TINE, et kunstverk gitt av Ask Media AS, utgiver av bl.a fagmagasinet Horeca og originaldesignet diplom fra Horeca.

Juryens medlemmer har vært: juryleder Ivar Villa (Brest bedriftsrestauranter), Janicke Gurijordet, (Nøtterøy sentralkjøkken), Sigmund Solvang (TINE), Arnt R. Steffensen (Kost og ernæringsforbundet) og Morten Holt (Horeca).

– Kjøkkendrift og matserveringen ved folkehøgskoler har vel fra gammel av blitt sett på som litt traust og kjedelig, men Vangen har løftet dette til nye høyder her på skolen. Det som produseres, lages og serveres her, er like bra som det som serveres i hotell- og restaurantbransjen. Dette til tross for et begrenset budsjett på beskjedne 65 kroner dagen per elev, sier rektor Larsen.