Pengene fra årets TV-aksjon gikk til Kirkens nødhjelps vannprosjekt. Målet med aksjonen var å gi én million mennesker varig tilgang til rent vann. Midlene fra TV-aksjonen går også til bedring av sanitære forhold i utvalgte områder. Det er Haiti, Pakistan, Afghanistan, Tanzania, Somalia, Etiopia, Sør-Sudan og Sudan som til sammen får rent vann til rundt én million mennesker. Tirsdag kveld viser NRK sin oversikt viser at 240 103 411 kroner er samlet inn så langt.

– Dette er helt eventyrlig, jeg er helt nummen. Årets tema «vann forandrer alt» har virkelig engasjert Norges befolkning, og jeg er både stolt og ydmyk over all støtten vi har fått. Vi gleder oss til å sette i gang arbeidet med å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, på Kirkens nødhjelp sine nettsider.Nord-Fosen topp 3

Tradisjonen tro er det Nord-Fosen som viser mest giverglede på Fosen, som også toppet oversikten i Sør-Trøndelag:1.  Roan kommune: 88,21 kroner per innbygger.2. Åfjord kommune: 74,83 kroner per innbygger.3. Osen kommune: 74,79 kroner per innbygger.13. Rissa kommune: 49,10 kroner per innbygger.22. Ørland kommune: 42,97 kroner per innbygger.25. Bjugn kommune: 41,22 kroner per innbygger.På landsbasis endte Roan som nummer 28, Åfjord på 44. plass og Osen på plassen rett bak Åfjord.71 000 kroner

I Åfjord førte helhjertet dugnadsinnsats til rekordbidrag fra næringslivet. Kirkeverge Helge Nilsen, leder i menighetsrådet Egil Nittemark og ordfører Vibeke Stjern (Ap) brukte onsdag forrige uke 2,5 time på å ringe rundt til forskjellige bedrifter.

– Det førte til at næringslivet bidro med til sammen 71 000 kroner. Dette er første gang vi har gått frem på denne måten. Vi fikk veldig god respons. Når vi har en ordfører, som har frekkhet som nådegave, kan ikke folk si nei, sier en fornøyd Nilsen.

Han berømmer næringslivet for givergleden.

– Jeg mener også at Kirkens nødhjelp gjorde et pedagogisk sjakktrekk ved å si at «for bare 200 kroner kan du gi vann til ett menneske for resten av livet», påpeker Nilsen.– Ingen sa neiVibeke Stjern er mektig imponert over åfjordingenes giverglede.– Det var kjempeartig å være med på dette stuntet. Jeg lå på sofaen og ringte rundt. Ingen sa nei, sier Vibeke Stjern, som også var bøssebærer.Mens Stjern var midt i ringerunden, ringte en telefonselger. Stjern tok seg god tid til å høre på selgerens budskap.– Nå skjønner jeg hvordan det er å være telefonselger, ler Stjern.Åfjord-ordføreren tror noe av grunnen til at det var lett å få positivt svar under ringerunden, er at temaet var vann. Hun mener at temaet er noe alle kan relatere seg til.– 7-åringen min hjemme hadde det klinkeklart: «Ungene skal gå på skolen. De skal ikke bære vann hele dagen».