Daglig leder i Åfjord Utvikling, David Mouritzen, ville tidlig tirsdag morgen gjerne sende en varm takk og en kjølig pilsner til en hver som kunne hjelpe ham med et transportproblem.

Transportbehov

Mouritzen hadde fått den vanskelige, for å ikke si nesten umulige oppgave å få befordret sin gjest, Fredrik Fuda Bjare, med kollektive befordringsmidler til Vanvikan.

– Det var ikke helt umulig, men det hadde ikke blitt noen bekvem reise for Fredrik, sier Mouritzen. Bjare har ei stund vært på Stokkøya for å dokumentere dykkerfasiliteter med fotografier og filmopptak. Han er med i en organisasjon som heter «Fra Bund til mund». De driver med undervannsjakt og samles etterpå for å tilberede det de har fått fatt i. Dokumentasjonen skal brukes av Åfjord Utvikling til å profilere området i reiselivssammenheng.

Rutetabellen

Ved å følge den alminnelige rutetabell, kunne Fredrik enten tatt buss med AtB fra Åfjord til Vanvikan klokken 07:55 på morgenen. I så fall han fått en lang dag på flyplassen. Flyet gikk ikke før i sekstida tirsdag kveld.

Neste buss gikk klokka 15:30. Med denne ville marginene tidsmessig sett ha vært så smale, at den danske fotografen ville mistet flyet om ikke alt hadde klaffet. Løsenet ble at han haiket.

Vertskapet i Åfjord velger å se det positive og det humoristiske i det begrensede rutetilbudet.