- Mitt inntrykk er at Ørland er en generøs kommune, der folk er positive til innflyttere uavhengig av etnisk og kulturell bakgrunn. Det sier innflytter og ørlandsambassadør Guri Myran-Storås. Hun tar sterk avstand fra Facebook-siden "Nei til Afrikanske asylsøkere i være barns gater på Brekstad", og føler seg overbevist om at holdningene som administrator Øyvind Langstrand sprer via denne siden ikke har grobunn hos mange ørlendinger.

Positiv nysgjerrighet

Iløpet av året vil Ørland ta imot de første flyktningene som skal bosettes i kommunen. Nyansatt flyktningekoordinator Silje Amundsveen er i full gang med å forberede seg på å ta imot de første av totalt 15 flyktninger som kommunen har sagt ja til å bosette. Med utgangspunkt i at dette blir første gang Ørland bosetter flyktninger kan hun forstå at det kan være en viss skepsis hos enkelte ørlendinger, men tror dette i bunn og grunn skyldes manglende kunnskap.

- Jeg har allerede fått mange tilbakemeldinger fra folk som er nsygjerrige på en positiv måte, sier Amundsveen, som startet i jobben 1. oktober.

- Ta kontakt

Kommunalsjef for helse og velferd i Ørland, Marit Knutshaug Ervik, forsøkte tirsdag å ringe Øyvind Langstrand, som står bak den omstridte Facebook-siden, men uten å få svar. Også hun sier at hun velger å tro det er mangel på kunnskap som ligger bak den type holdninger som kommer til uttrykk på nettsiden.