Siden med navnet "Nei til Afrikanske asylsøkere i våre barns gater på Brekstad" har fått flere ørlendinger til å reagere.

Om formålet med siden forklares dette på Facebook: "Potensielle voldtektsmenn vill snart streife rundt på Bekstad,vi liker ikke att våre barn skall vokse opp i en getto full av Narko å galskap,derfor er vi sammen om å fjerne dette innitiativet som ble tatt av antinorske individer langt ute på venstresiden."

- Vil treffe tiltak

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt sier til fosna-folket.no at man har kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om innholdet på siden.

- Fosen lensmannsdistrikt vil treffe tiltak for å avklare forhold rundt siden, sier Halvorsen. Han ønsker ikke å gå i detalj om hvilke tiltak som er aktuelle.

- Trist og håpløst

- Jeg har egentlig ikke ord. Dette er trist og håpløst, uttrykk for en rabiat menneskeholdning, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt i Ørland om den aktuelle Facebook-siden. Grøntvedt presiserer samtidig at det ikke er asylsøkere, men flyktninger godkjent av FN´s høykommisær, som Ørland kommune skal ta imot.

-Ikke rasistisk motivert

- Tror du at ørlendingene støtter budskapet på Facebook-siden?

- Ja, absolutt. Alle jeg har snakket med sier de er enig. Samtidig er dette et vanskelig tema å ta opp uten å bli stemplet, sier Øyvind Langstrand.

- Er det et rasistisk budskap du sprer via denne nettsiden?

- Det har jeg ingen formening om, men dette er ikke rasistisk motivert i det hele tatt. På nettsiden er det samlet fakta som viser erfaringer fra andre kommuner som har tatt imot ikke-vestlige asylsøkere. Om dette er rasisme får bli opp til hver enkelt å avgjøre, forklarer Øyvind Langstrand om nettsiden.