Gifstad har gått sida klokka ett søndag, og hun oppfatter det slik at givergleden blant folk er god. De to damene har omsorgsboligene og aldersheimen som en del av sitt område.

Fylkesleder Magnus Kjøraas i TV-aksjonen melder at de i år har hatt god oppslutning fra folk som vil bli bøssebærere. For noen dager sia var det bare i Melhus der det kanskje kunne være fortsatt bruk for bøssebærere.

Gledelig

– Dette er den mest gledelige nyheten jeg kunne fått. Jeg blir helt rørt av alt engasjementet sørtrønderne viser i årets TV-aksjon. Nå er det viktig at alle møter opp selv om det er regn og høstvær. Husk å kle deg godt og bruk refleks, sier fylkesaksjonsleder i Sør-Trøndelag, Magnus Kjøraas.

TV-aksjonen har vært arrangert hver eneste høst siden 1974 og bøssebæringen står ennå støtt som en bauta, og er der mesteparten av pengene samles inn. I tillegg er det mange morsomme kreative aktiviteter som samler inn penger i Norges land. Kjøraas opplyser at det er mange som bidrar så det monner.

Monner

Bedrifter, lag og foreninger, skoler, barnehager og menigheter som ennå ikke har registrert sine bidrag, oppfordres til å gå inn på giverstafett.no, og melde inn sitt bidrag der.

– Vi har hatt frafall av én bøssebærer på Ørlandet, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt. Han oppfordrer folk som ikke har hatt mulighet til å legge på ei bøsse til å betale inn over telefon. Han melder ellers om at givergleden blant folk som satt i fergekø på Brekstad i dag var stor.

– De tømte pengebøkene sine for kontanter. Det var noen som spøkte med at om det ikke hadde vært for bompengene, så skulle de gitt enda mer, sier Grøntvedt.