Det var budskapet plan- og driftssjef Harald Storrønning i AtB hadde med seg over fjorden til et fullsatt samfunnshus i Vanvikan i kveld. Interessen for å høre hvilke nedskjæringer i hurtigbåttilbudet mellom Trondheim og Vanvikan selskapet ser for seg var stor. Og naturlig nok vakte opplysningene fra Storrønning hoderysting i salen.

AtB skal spare 80 millioner kroner neste år, og én av disse må tas inn på ruten mellom Trondheim og Vanvikan.

Må kutte

- Vi kommer ikke unna at vi må kutte 14 avganger per uke. Sammen med Leksvik og Rissa kommuner må vi ha dette klart innen 20. oktober. Statistikken vår fra perioden mai til september i år viser at det er den siste turen hverdager, de to første turene lørdagene og de to første og to siste om søndagene som har dårligst belegg, sa Storrønning uten at han med rene ord sa at det var disse avgangene som vil bli fjernet.

Han ville gjerne ha innspill fra folkemøtedeltakerne på hvordan man på best mulig måte kan kutte avganger uten at det får for store konsekvenser for de reisende, men naturlig nok fikk han ikke det. Ingen var interessert i kutt.

- Knøttlite penger

Fordelt på alle reisende utgjør én million kroner i kutt bare 107 kroner per tur over fjorden, hadde en av møtedeltakerne regnet ut.

- Burde dere heller ikke drive markedsføring for å få flere til å ta båten så hadde denne millionen snart vært tjent inn, mente møtedeltakeren.

- En million kroner er knøttlite penger. Det er veldig viktig at vi ikke begynner å kutte i rutene. Nå må Rissa og Leksvik kommune sette seg sammen med Sør-Trøndelag fylke. Fylket må bidra. Dette skal vi få til, sa Rissa-ordfører Ove Vollan, som dermed ga pendlerne og andre reisende et håp om at nedskjæringene i hurtigbåttilbudet over fjorden kan unngås.