Fosna-Folket.no skrev tidligere i dag om den aktuelle dørselgeren, som skal ha blitt jaget av en mann i Leksvik i sekstida fredag kveld.

- Det var snakk om en utenlandsk dørselger, som solgte bøker, sa operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth.

Ville jage ham bort fra bygda

Etter at fosna-folket.no omtalte saken, ble vi kontaktet av mannen, som skal ha jaget dørselgeren.

- Han kom hit og ringte på. Noen her ga ham beskjed om aldri å vise seg her i bygda igjen.

- Men det er da ikke forbudt å selge ting på dørene til folk. Hvorfor jaget du ham?

- Jeg liker ikke kriminelle folk. Jeg fulgte med på hva han drev på med. Han sjekket hvem som bodde i husene rundt. Jeg er helt sikker på at han gjorde det for at han skulle gjøre innbrudd senere. Da han ringte på til naboen, bestemte jeg meg virkelig for å gi ham beskjed om at han ikke skulle vise seg her i bygda igjen. Jeg tok med elgitaren og sprang etter ham. Jeg sprang etter ham i fire kilometer, men da sviktet kondisen, hevder leksværingen.

- Fant mann i skogen

Mannen hevder han selv ringte til politiet, for å fortelle om hendelsen. Operasjonsleder Stig Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt var på vakt da hendelsen fant sted fredag kveld. Han bekrefter at politiet ble kontaktet av en mann, som fortalte at han hadde jaget en dørselger i Leksvik.

- Han ringte og sa at han hadde jaget en dørselger.

- Sa mannen at han jaget personen med en elgitar?

- Nei, det har vi ikke hørt noe om, svarer Olsen.

Politiet ble også kontaktet av en annen person, som sa han hadde funnet en mann, som gjemte seg i skogen.

- Dette var en tilfeldig forbipasserende. Mannen, som gjemte seg i skogen, var trolig dørselgeren. Vi har egentlig ikke noe godt bilde på hva som har skjedd, sier Olsen.