- Vi er svært glade for at regjeringen fortsatt satser på Ørland lufthavn ved å gi driftstøtte på 3 millioner kroner, sier leder av Stortingets transportkomité, Linda Helleland.

Kampflybasen

-  Dette er svært godt nytt for Ørland lufthavn. Driftsstøtten er viktig for at flytilbudet kan videreføres, uten at kommunen får store utgifter. Flyruta vil bare bli viktigere for folk og næringsliv i Ørlandsregionen i årene som kommer, ikke minst når byggeaktiviteten ved kampflybasen starter til neste år, sier gruppeleder Torhild Aarbergsbotten i Ørland Høyre og gruppeleder for Ørland FrP, Bjørnar Dahlberg.

Kortbanenettet neste mål

-  Vårt neste mål er nå å få flyruta inn som en del av FOT-rutenettet fra neste anbudsrunde fra 2016. Den saken er nå ute på høring, og vi mener at vi har svært gode argumenter for å få Ørland lufthavn inn som en del av dette rutenettet som staten har ansvaret for. Men det vil kreves hardt arbeid fra både politikere, næringsliv og andre aktører. Vi klarte å få kampflybasen til Ørland, og vi må tro for at vi sammen skal kunne klare denne gangen å få Ørland inn på det såkalte kortbanenettet, sier Aarbergsbotten og Dahlberg.