I dag torsdag skal planutvalget i Ørland behandle ny områdeplan for Brekstad. I Brekstadbukta foreslås det en sterk reduksjon i arealet som skal kunne fylles ut. Det får grunneier Thor Gjul til å frykte at politikerne i Ørland setter en stopper for en utbygging som kunne startet i løpet av en måneds tid.

Vil starte bygging

Handelsbygg AS har tegningene klare for et forretningsbygg der Europris og en dagligvarekjede ønsker å etablere seg på Brekstad. Den aktuelle tomta ligger mellom Fosen Tools og Ramirent. Thor Gjul har allerede fylt ut det meste av tomta, men i løpet av høsten kan politikerne i Ørland komme til å vedta at mye av utfyllingen skal fjernes igjen.

- Maktarroganse

Onsdag ba styreleder Morten Rosenlund i Ørland Næringsforum om å få orientere politikerne i planutvalgets møte, men fikk nei.

- Vi har forsøkt i snart fem år å få en dialog med kommunen om Brekstadbukta. Når næringsforumet blir nektet å få sagt sin mening i planutvalgets møte er det ren og skjær maktarroganse, tordner Morten Rosenlund.

- Vurderer å forlate Ørland

- Det er tunge næringsaktører i Ørland som vurderer å flytte aktiviteten sin ut av kommunen til steder der det legges til rette for at de får nok plass, sier entreprenørene Thor Gjul og Roger Hvitsand.

- Kan komme på neste møte

Ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) mener det er riktig å nekte Ørland Næringsforum taletid i dagens planutvalgsmøte.

- Nå skal planen ut på høring. Næringsforumet kan komme og snakke på neste møte i planutvalget, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt.

- Har invitert næringslivet

- Hva tenker du om at styrelederen i Ørland Næringsforum mener kommunen utviser maktarroganse?

- Vi har hele tiden invitert næringslivet på Brekstad inn i arbeidet med planen, sier ordføreren og viser til flere samlinger og møter om saken.

Opposisjonen med eget forslag

Opposisjonspolitiker Torhild Aarbergsbotten (H) sier på sin side at opposisjonen i dagens møte i planutvalget vil fremme et forslag om å utsette behandlingen, alternativt vil opposisjonen fremme sitt eget alternativ når det gjelder utnyttelsen av Brekstadbukta.

- Det er plass til alle

- Om vi følger dagens grense for utfylling, så blir det plass til både industri og næringsliv, samt boliger og rekreasjonsareal i fremste rekke mot sjøen, framholder Aarbergsbotten.

FORTVILER: Grunneier Thor Gjul (t.v.) frykter at Ørland kommune bokstavelig talt graver grunnen bort under prosjektet Handelsbygg AS ønsker å oppføre på tomta. Gjul får støtte fra daglig leder Silje Nesset i Ørland Næringsforum, tomteeier Roger Hvitsand og styreleder Morten Rosenlund i Ørland Næringsforum.