Byggingen av selve brannstasjonen ble behandlet i planutvalget i Leksvik kommune 5. juni i år. Søknaden ble godkjent, dog med noen merknader. En av disse var at den eksisterende trafostasjonen måtte flyttes til et annet sted for å bedre ankomst eller utrykning fra brannstasjonen. Dette punktet er påklaget av Balanse eiendom.

- Ikke til hinder

I klagen henvises det til et møte mellom Ballanse eiendom, Trøndelag brann & redningstjeneste samt representanter fra Leksvik kommune den 18. august. Ifølge klager skal alle parter ha blitt enige om at trafostasjonen ikke vil være til hinder for utrykning eller parkering. Det blir videre pekt på at en flytting av trafostasjonen har en beregnet kostnad på cirka 300 000 kroner. Videre heter det i klagen at trafostasjonen ikke var nevnt av Leksvik kommune under forhandlinger eller prosjektering av brannstasjonen.

Vil oppheve kravet

Klagen skal behandles i Leksvik planutvalg i morgen torsdag. I rådmannens innstilling heter det at «brukerne av brannstasjonen er de nærmeste til å vurdere om kjøreadkomsten til brannstasjonen blir tilfredsstillende uten at trafoen flyttes». Rådmannen innstiller på å oppheve kravet til å flytte den eksisterende trafostasjonen.