I følge de to ligger det ingen dramatikk i oppsigelsene, og at de sier opp samme dag er helt tilfeldig. Jakobsen og Nyeng har samarbeidet tett, blant annet med kommunens satsing på sosiale medier, og ikke minst omdømmebyggingen.

-Godt samarbeid

Nå satt de på hvert sitt kontor og grudde seg til å fortelle den andre at de skulle slutte.

-Jeg har verdens beste sjef (rådmannen red.anm) og føler at jeg har samarbeidet kjempebra med den politiske ledelsen i kommunen, sier Geir Are Nyeng. Han har jobbet i Rissa kommune i seks år og kom den gang fra Åfjord kommune der han var personalsjef.

-Jeg har hele yrkeslivet mitt jobbet i kommuner. Nå har jeg lyst til å prøve noe nytt, sier han. Fra 1. januar tiltrer han stillingen som senior manager i konsulentfirmaet PWC (Price Waterhouse Coopers).

Til skolen

En liten time før Nyeng fortalte at han skulle slutte fikk Jakobsen bekreftelsen på at han hadde fått stillingen han søkte, nemlig som fagleder på Rissa videregående skole.

-Jeg trives godt i jobben på kommunen, men når det dukket opp en slik sjanse kunne jeg ikke la den gå fra meg, sier Erik Jakobsen.

Han har bakgrunn fra Forsvaret, men har de siste sju årene jobbet i Rissa kommune.

Felles skjebne

Erik Jakobsen og Geir Are Nyeng er født på samme dag i oktober i 1978. På samme sted, E.C. Dahls Stiftelse i Trondheim. I seks år har de jobbet sammen og nå sier de altså opp på samme dag.

-Vi har jobbet sammen med utrolig mange flotte folk, og vil nok savne både jobben og den politiske ledelsen. Det er litt vemodig, sier de.

Begge to går over i sine nye jobber 1. januar 2015.

Sentrale personer

-Du mister to sentrale personer i administrasjonen nå rådmann Vigdis Bolås?

-Jeg har jo visst om dette en stund. Jeg synes det er spennende og flott at de er attraktive og får seg nye jobber når det er det de har lyst til. Og jeg forstår dem godt. Å skifte jobb er kjempebra, og at de begge går samtidig var jo tilfeldig, sier Vigdis Bolås som selv har en variert yrkeskarriere bak seg.

Som leder ser hun alltid muligheter når noen velger å gå over i annen stilling.

-Jeg vil nå drøfte utlysning av stillingene med de tillitsvalgte og ledergruppa.

-Jeg ser muligheter, men det er klart at disse to skulle jeg gjerne beholdt. Men, det er viktig å legge til rette når noen brenner for noe. Og jeg prøver å være en objektiv referanse, avslutter rådmann Vigdis Bolås.