– Vi har et vernet sted i Leksvik som heter Himmelriket. Hadde ikke det vært et fint navn på en ny kommune, sa ordføreren til Adresseavisen.

Strøm opplyser til fosna-folket.no at utspillet var ment som en morsom replikk. Himmelriket er et lokalt stedsnavn på et fredet område på fjellet over fossen Bjønnåa i Leksvik kommune.

«Himmelriket på jord»

- Rissa har jo «jordnær lykke» som et slagord. Da kan vi kalle en eventuell ny kommune for «himmelriket på jord», fleiper Strøm.

Han mener for øvrig at han må undersøke med vår herre om det er greit å bruke navnet «himmelriket».

- Det er vel han som har patent på det, spøker Sp-politikeren.

- Haster med veivalg

Rissa og Leksvik har det siste året sondert terrenget for en kommunesammenslåing. Strøm mener det haster for Leksvik å foreta et veivalg i forbindelse med kommunereformen.

- Noen ønsker vel at vi skal forbli en kommune, men det er dessverre ikke veldig enkelt. Vi må bestemme oss for om vi vil se mot Rissa eller innover mot Steinkjer. Jeg tror ikke Inderøy trenger å bestå som én egen kommune etter kommunereformen, sier Strøm.

Blir tema på møte

Torsdag denne uken er det utvidet formannskapsmøte i Leksvik. Da vil kommunesammenslåing bli et viktig tema.

- Målet er at vi legger frem en sak til kommunestyremøtet 30. oktober. Vi må begynne å bli mer presise, og første steg er å avgjøre hvem vi skal samarbeide med, sier Strøm.