– Om noen får lus, vil skolen få beskjed med en gang, sa rektor Ragnhild Sætnan Nilsen ved opphaug skole i forbindelse med en nasjonal lusekampanje.– Bør sjekke ungene hver dagOpphaug skole i Ørland kommune har 180 elever fra 1. til 7. trinn. Siden skolestart har barneskolen, i likhet med de andre Fosen-skolene, vært en del av lusekampanjen. Den skulle ha til hensikt å virke forebyggende.

– Det er derfor kampanjen ble iverksatt, men til tross for det, har vi fått tilbakemeldinger på lus. Nå må vi prøve å få bukt med lusa, sier rektoren.

– Det er så smittsomt at foreldre bør sjekke ungene hver dag i én måned framover. De bør gå over håret til barna. Jeg anbefaler at jentene fletter håret eller setter det opp. De bør heller ikke flette sammen håret til hverandre, eller bytte luer, legger hun til.– Hvor mange barn har fått lus?– Det er ikke bare snakk om ett tilfelle. Jeg vet ikke akkurat hvor mange det er.– Hold dem hjemme

Selv om skolen har fokus på forebyggende tiltak mot lusa, mener rektoren at det viktigste ansvaret må tillegges foresatte. Rektor Ragnhild Sætnan Nilsen har en klar oppfordring dersom barnet får påvist lus.