– Vi har vært uten strøm siden midnatt, forteller en FF-tipser som er på hytta si på Tiltrem i Bjugn.Har funnet feilen

Inge Eide i Fosen kraft forteller at årsaken er en feil på en transformator og at en isolator har punktert.– Der har vi plagdes mye, men nå har vi endelig funnet feilen, forteller Eide, klokka 12.

Når en isolator punkteres feilsøker man ved å kakke på isolatoren, forklarer han.– Det blir en spesiell lyd om det er en sprekk som ikke er synlig. En sprekk er nok til at høyspenten ramler ut.– Branner i sikringsskap

Fosen kraft er nå på vei til Tiltrem for å sørge for at hyttefolket får tilbake strømmen, som antas å være tilbake rundt klokka 14.00. Det er også ifølge Fosen kraft en feil i området rundt Møllergård i Bjugn, som gjør at flere er uten strøm.Les også: Her gikk strømmen fredag kveld

Eide opplyser at strømmen stort sett har vært stabil i løpet av natta, men at det lørdag formiddag har vært en del lynnedslag, som har gitt utfordringer. Strømmen ramlet blant annet ut i Stoen i Rissa. Det er også rapportert om kortere strømbrudd på Ørlandet.

Fosen kraft har fått flere telefoner siste døgn om at folk har fått ødelagt sikringsskap etter lynnedslag. Det har vært tilfeller hvor sikringsskapene har tatt fyr.