Det opprinnelig forslaget gikk ut på å øke takstene med 7,5 prosent. Fosna-Folket.no ringte i går rundt til alle styremedlemmene i Fosenvegene AS. Det virket da å være klart flertall for å øke bomprisene med 7,5 prosent. På styremøtet i Åfjord i kveld kom imidlertid et nytt forslag på banen.

- Styremedlem Steinar Saghaug kom med forslaget om å øke takstene med fem prosent. Han påpekte at en viktig årsak til inntektssvikten, er svikten i Autopass-systemet på ferjeleiene. Systemet har vært nede i perioder, og da er det mange som har kjørt gratis. Nå blir det innført et dobbelt registreringssystem. Hvis det ene systemet ikke fanger opp trafikken som passerer, vil det andre ta over, forklarer styreleder Hallgeir Grøntvedt.

Justerer prisen fortløpende

Styret vedtok samtidig at bompengetakstene i Fosenvegene skal justeres fortløpende i forhold til den årlige utviklingen i konsumprisindeksen. Dette uten at styret trenger å fatte nye vedtak for hver gang. Konsumprisindeks er en indeks som viser endringer i prisene på varer og tjenester, som kjøpes av husholdninger, sammenlignet med et basisår. Fra 2005 brukes året 1998 som basisår i Norge.

- Om konsumprisindeksen går opp, vil bomtakstene bli justert opp, og motsatt hvis indeksen går ned, forklarer styreleder Grøntvedt.

Dette må du betale hvis du ikke har rabattavtale og kjører personbil under 6 meter:

Krinsvatn: 68 kroner. 65 kroner i dag.

Flakk - Rørvik: 86 kroner. 82 kroner i dag. Ferjebillett (130 kr) kommer i tillegg.

Brekstad - Valset: 68 kroner. 65 kroner i dag. Ferjebillett (84 kr) kommer i tillegg.

Dette må du betale hvis du har rabattavtale og kjører personbil under 6 meter:

Krinsvatn: 55 kroner. 52 kroner i dag.

Flakk - Rørvik: 43 kroner. 41 kroner i dag. Ferjebillett kommer i tillegg.

Brekstad - Valset: 34 kroner. 32,50 kroner i dag. Ferjebillett kommer i tillegg.

Tallene er rundet opp eller ned etter vanlig matematisk metode.Les også: Her sniker russen seg unna 65 kroner i bomavgift