Det ble tatt ut tiltale i saken i august. Rettsaken starter 17. november og vil på gå fra mandag til fredag i uke 47. Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes møter som aktor i saken, mens advokat Christian Wiig er forsvarer for tiltalte. Sigrun Dybvad og Torfinn Svanem er oppnevnt som bistandsadvokater.

Vokste opp på Fosen

Den tiltalte mannen er født og oppvokst i en Fosen-kommune. Han har de siste årene hatt bostedsadresse i Trondheim. Drapet fant sted natt til torsdag 16. januar i år i Kjøpmannsgata i Trondheim. Ifølge tiltalten skal fosningen ha hogget og stukket Vibeche Sofie Falch Danielsen flere ganger i hodet og halsen med et skarpt redskap. Påtalemyndigheten mener drapsvåpenet var en øks. Fornærmede ble påført blant annet kraniebrudd og brudd i venstre kragebein samt to stikk- eller skjæresår på venstre og høyre side av halsen.

Hogg av lillefingeren

Fosningen er også tiltalt for å ha mishandlet liket. Kort tid etter at Falch Danielsen var død, skal han ha skjært eller hogget av henne høyre lillefinger.

- Tilregnelig

Den tiltalte fosningen har ikke villet forklare seg for politiet etter drapet. Tiltaltes forsvarer Christian Wiig vet ikke om mannen vil avgi forklaring i retten.

- Det vet jeg ikke før jeg har snakket med tiltalte på nytt. Han aksepterer uansett at hans forklaring til de psykiatrisk sakkyndige blir dokumentert i retten.

- Har tiltalte forklart seg om selve drapet til de sakkyndige?

- Ja. Han har svart på alle spørsmål fra de sakkyndige, svarer Wiig.

De sakkyndige har konkludert med at den tiltalte fosningen er tilregnelig.

Henleggelse

Også fosningens samboer var lenge siktet for drapet. Kvinnen ble i sommer løslatt. Saken mot henne ble henlagt i august.

- Den er henlagt etter bevisets stilling, opplyste førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til fosna-folket.no.

Fraktet liket med rullestol

Ifølge adressa.no er kvinnen, som tidligere var siktet for drapet, rullestolbruker. Påtalemyndigheten mener hennes rullestol ble brukt til å frakte liket fra Kjøpmannsgata og til bredden av Nidelva etter drapet. Den drepte ble funnet av dykkere i Nidelva flere dager etter drapet.