DETTE er arealet som Torgsenteret ønsker å kjøpe.

Torgsentret AS på Brekstad ved Pål Pettersen Berg som står bak selskapet AHA Eiendom AS i Trondheim har henvendt seg til kommunen om kjøp av kommunal grunn mellom Torgsentret og Felleskjøpet som tilleggsareal til Torgsentret.

Firmaet har kjøpt senteret og har store planer om renovering og utbygging, blant annet med et tjuetalls utleieboliger. Fosna-Folket presenterte planene for noen uker siden. - Det er her det vil skje i årene framover, sa eiendomsinvestor Berg til Fosna-Folket om bakgrunnen for at de investerer på Brekstad.

Saken skal behandles i formannskapet torsdag i denne uka.

Bakgrunnen for Berg ønsker å kjøpe grunn er at Torgsentret ikke disponerer eget areal til parkering for sine leietakere. I saksutredningen trekkes det fram at eiendomsgrensen går langsetter bygningen på alle sider. Dette innebærer at kunder til bedriftene vil måtte parkere på kommunalt parkeringsareal.

Utvider

Flere leietakere har nå flyttet ut av bygningen og etablert seg andre steder på Brekstad, blant annet til Libra kjøpesenter. Nye potensielle leietakere krever at de skal eie parkeringsarealet for sine kunder. I tillegg har Torgsentret AS planer om å utvide bygningen, både i plan og i høyden.

I skissene av senteret som er sendt til kommunen er det tegnet inn butikker, restaurant med uteområde, leiligheter og kontorer.

Rådmannen innstiller på salg

Rådmannens innstillier på at formannskapet godkjenner fradeling og salg av ca. 1,9 da. stort areal på eiendommen og at formannskapet videre godkjenner forslag til kjøpekontrakt mellom Torgsentret AS og Ørland kommune. Ordfører gis fullmakt til å undertegne kjøpekontrakt og skjøte.