Det er mellom andre de to to erfarne NRK-fjesene, Lars O. Skjønberg og Solveig Hareide som skal geleide deltakerne og publikum gjennom to utfordrende uker. Resultatet av deres bestrebelser vil vi få se i TV-ruta i november. Stokkøya med sjøsenteret og omegnen danner en naturskjønn ramme litt utenom det vanlige.

Seks episoder

Hjernekampen vil strekke seg over seks episoder på en time hver. Begge programlederne er kjent med Stokkøya og sjøsenteret fra før av. Når NRK Tyholt skal gjennomføre en slik satsing med et egenutklekket programkonsept, er de glade for at de fikk gjennomslag for å bruke denne lokasjonen i havgapet på Fosen.

- Vi fikk litt motbør for dette til å begynne med, tilstår Skjønberg. Sjøl om de var oppmerksomme på Stokkøya sine kvaliteter fra før av, har de oppdaget flere fordeler med stedet.

- Folk her er veldig åpne og hjelpsomme, og de vil gi en hjelpende hånd. Det gjør alt mye lettere å dra i land, sier Hareide.

- Stort og lekent

Den røde tråden i serien er at de seks kombattantene skal få arbeidsoppgaver der deres hjernekraft settes på prøve. Mange av testene de skal gjennom setter ikke bare deres evne til å tenke logisk på prøve, men de skal også settes til felles oppgaver som de skal løse i fellesskap i lag med andre deltakere.

- Det blir mye utendørs, og det blir stort og lekent, forklarer Hareide. Oppgavene skal løses på stranda, på bondegården eller andre steder i nærområdet.

- Jeg trur de vil bli overrasket over noen av oppgavene. Det kommer til å bli mye action, opplyser Hareide.