Natt til søndag ble fem av totalt seks trosser løsnet fra MS Mørejarl, som lå fortøyd ved hurtigbåtterminalen på Brekstad. Hadde den siste fortøyningen også blitt løsnet, ville båten havnet i fjæresteinene inne i havnebassenget.

– Det er store verdier det er snakk om. Den eller de som har vært på ferde har også tatt seg om bord i båten for å løsne fortøyninger, sa politibetjent Olav Lyng hos Fosen lensmannsdistrikt.I løpet av samme natt ble flere sykler kastet i sjøen like ved hurtigbåten, kasser med strøsand ble veltet ved fergeleiet og en føler på døra til Ørland kysthotell ble ødelagt.– Skulle finne ølSaken skal nå være oppklart. Det opplyser etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannsdistrikt.Politiet forklarer at foranledningen til hærverket var at fire menn i 20-årene fra Ørland skulle ta drosje hjem, men det var ingen drosje der. Ifølge politiet skal de ha brukt ventetiden på å gjøre hærverk. Én av de fire mennene løsnet fortøyningene for deretter å ta seg om bord i hurtigbåten. Én av de andre deltok i hærverket på land, sammen med mannen som gikk om bord. De to siste skal ha vært passive tilskuere til hærverket.– Mannen tok seg om bord i hurtigbåten for å finne øl, sier Roy Inge Aas, om mannen som er en kjenning av politiet fra tidligere forhold.Politiet vil fortsatt gjøre avhør i saken.

Landgangen var stengt, men mannen i 20-årene tok seg inn i båten gjennom døra til venstre for landgangen. Mannen, som lette etter øl, kom seg ikke inn i salongen. Foto: Politiet