Avgangselevene ved ungdomsskolene i Ørland og Bjugn har i flere år vært invitert til en lignende jobbmesse i Botngård. I år var målgruppen for jobbmessen kraftig utvidet. En del elever fra flere videregående skoler vandret med stor interesse rundt blant et 60-talls potensielle arbeidsgivere som var representert med stands ved Ørland kultursenter. I tillegg var flere utdanningsinstitusjoner representert.

- Enorm respons

Etter lunsjpausen var det arbeidssøkernes tur til å møte arbeidsgiverne. Markedskoordinator Margaret Aune i NAV Fosen var sentral i planleggingen av messen.

- Vi har fått en enorm respons fra næringslivet, mente hun mens unge og voksne myldret rundt i messeområdet.

Om ikke bedriftene som var representert på jobbmessen nødvendigvis hadde så mange ledige stillinger å tilby der og da, så mener Aune messen vil være viktig i et lengre tidsperspektiv. Både for jobbsøkere, unge som skal velge utdanning og arbeidsgivere som vil ha behov for å rekruttere fagfolk til ulike yrker.

I skyggen av kampflybasen

- Vi ønsker å kunne levere mannskap til de som kommer og skal ta del i utbyggingen og veksten som vil skje som en følge av spin-off effekt av kampflybasen, fortalte avdelingsleder John-Ivar Larsen i Manpower.

Bemanningsbyrået har opprettet et kontor på Brekstad etter at Stortinget vedtok plasseringen av kampflybasen, men bemanner foreløpig kontoret med ansatte ved hovedavdelingen i Trondheim.

- Manpower ønsker å kunne levere alt fra lærere til maskinførere i årene framover, fortalte Larsen.

Stort engasjement

Elevene som besøkte messen kunne på egen hånd velge hvilke stands de ønsket å stoppe opp ved. Hos Securitas møtte vi 10-klassingene Kamilla Sund Hellesvik, Kristine Bjørgo, Aidana Amanova og Malin Glørstad i ivrig samtale med driftsleder Jostein Jakobsen fra Securitas. Avgangselevene ved Ørland ungdomssskole var delvis sikre på hvilken studieretning de ønsker seg fra neste høst, men satte stor pris på besøket på jobbmessen.

- Vi har seks ansatte i Fosen i dag, fortalte Jakobsen, og la til at han var imponert over engasjementet han opplevde fra ungdommene.