Vindkraftinvesteringer på syv milliarder kroner på Fosen er et skritt nærmere realisering gjennom etableringen av Fosen Vind AS. Det nye selskapet eies av Agder Energi, NTE, Statkraft og TrønderEnergi. Det skriver Fosen Vind AS i en pressemelding.

«Utviklingsarbeidet pågår for fullt, og investeringsbeslutning er planlagt i første halvår av 2015, forutsatt lønnsomhet i prosjektene.

De fire kraftselskapene som står bak Fosen Vind offentliggjorde i mars planene om å etablere et samarbeid om utbygging og drift av vindparkene Storheia, Kvenndalsfjellet og Roan. Den totale produksjonen av fornybar energi fra de tre parkene tilsvarer det årlige strømforbruket til om lag 100 000 husstander. Mens selve prosjektutviklingsarbeidet har pågått for fullt, har selskapene fått alle formaliteter på plass for etableringen av selskapet», heter det i uttalelsen.Investeringsbehov på syv milliarder– Utbyggingen på Fosen er et av de største industriprosjektene noen gang i Trøndelag og kan bli det største løftet for fornybar energiproduksjon i Norge på mange år, sier konsernsjef i TrønderEnergi Ståle Gjersvold.

«Utbyggingsplanene forutsetter ferdigstillelse innen utløpet av 2020, for at prosjektene skal omfattes av det norsk-svenske elsertifikatmarkedet. Samlet investeringsbehov for de tre vindparkene er om lag 7 milliarder kroner. Selskapet vil legge til rette for en ekstern egenkapitalinnhenting i forkant av investeringsbeslutningen, som er planlagt i løpet av første halvår 2015», skriver selskapet i pressemeldingen.